Már 598 ezren regisztráltak, de az oltási tervről semmit sem tudni

járvány
2020 december 29., 17:10

Tovább nőtt a koronavírus elleni oltásra regisztrálók száma, már több mint 598 ezren jelezték igényüket, közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a saját (!) Facebook-oldalán. Dömötör Csaba posztja szerint az interneten 462 ezren, postai úton 136 ezren töltötték ki a regisztrációs lapot.

„Akik regisztrálnak, igény esetén rendszeres tájékoztatást kapnak az oltási programmal kapcsolatos fejleményekről.A tömeges oltás egy oltási terv alapján történik majd, az egészségügyi dolgozók oltása a napokban már meg is kezdődött.”

- írta Dömötör. Azt, hogy mit tartalmaz az oltási terv, még nem árulta el a kormány.

link Forrás

A szomszédos országok egyikében sincs előzetes regisztráció. Szlovákiában négy körben zajlik a vakcinálás,

  • a jelentkezőknek azon az oldalon kell regisztrálni, ahol most tesztelést lehet igényelni.
  • A megerősítő SMS után már konkrét oltási időpontot és helyszínt jelölnek ki.
  • Az oltási előtti napon figyelmeztetik a jelentkezőt, nemcsak az időpontra és helyszínre, hanem, hogy negatív tesztet is vinnie kell.

Romániában hétfő óta üzemel az internetes oldal, ahol mindig csak az oltási tervnek megfelelő állampolgár tudnak jelentkezni. Jelenleg tehát csak az egészségügyi alkalmazottak és a szociális gondozók, akiket később a veszélyeztetett csoportba tartózók és a stratégiai ágazatban dolgozók, majd harmadik körben az átlagpolgárok követnek. A jelentkezést követően a területi illetékes oltóközpont ad időpontot, az előjegyzéseket QR-kód vagy személyi alapján érvényesítik majd.