Koronavírus-számok Magyarországon 03.05.
Elhunytak + 143 Σ 15 619
Kórházban + 313 Σ 6 867
Fertőzöttek + 6 369 Σ 452 547
Tesztek + 31 274 Σ 3 781 181
Oltottak + 77 513 Σ 862 953

Még a fővárosi önkormányzatnak sem mutatták meg az oltási tervet

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Mind Ön, mind a miniszterelnök úgy nyilatkoznak, van oltási terv. (..) Viszont mint a fővárosi humán területért felelős főpolgármester-helyettes el kell mondjam, a Főváros részéről nem láttunk semmiféle oltási tervet. Azt gondolom, hogy ennek ismerete minden magyar önkormányzat számára alapinformáció,” fordult nyílt levélben a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes Müller Cecília országos tiszti főorvoshoz. 

„Eddig a Főváros az otthonok fenntartójaként semmilyen tájékoztatást nem kapott arról, hogy milyen terveik vannak az idősotthonok átoltására, ezért is írok most a nyilvánosság színe előtt Önnek levelet, hátha így közvetlenebb módon eljut Önhöz. Sokezer embert érint ugyanis a kérdésem. Bízok abban, hogy ezúttal az eset fontosságára tekintettel kapok Öntől korrekt és konkrét választ!”

- folytatja Gy. Németh Erzsébet. A DK-s városvezető szerint eddig csak annyi történt, hogy levelet kaptak az idősotthonban élők a kormánytól, de "a fenntartót és az otthonok vezetőit pedig egy szóra sem méltatták." A főpolgármester-helyettes azzal zárja, hogy

„a járvány eddigi két hullámában Önöknek még nem sikerült a Fővárossal korrekt adatokat közölniük. Kérem legalább az oltás megszervezésénél bizonyítsák be, hogy Önök is igyekeznek olyan felelősen végezni a munkájukat, mint azok, akik nap, mint nap az életük kockáztatásával mentik meg magyarok ezreit!”