Szilveszter 2020: a kijárást korlátozhatják, de ezt a bulit nehéz lenne

2020 december 29., kedd 10:27

A Magyar Közlöny vonatkozó passzusai alapján december 31-én este nem nagyon, tehát semennyire sem hömpölygünk az utcákon A-ból B-be. Nem lesz amatőr rakétateszt a Deák téren, felhőtlen hajnali üvegszilánkokon hempergés, vidám verekedések választott sarkokon, de még a gyereket sem taníthatjuk köztereinken trombitába dudálni. Marad a vírusmentes otthonokban maradás, amiket persze sokan alkohollal fognak sterilizálni, viszont számukra is kérdés, hogy mivel töltődjön fel a veszélyesen tátongó űr, amit a bulimentességi rendelkezések keletkeztettek.

A szórakoztatóiparilag megfurcsult 2020-ban is aktív, zenés videostream-sorozattal jelentkező Telekom Electronic Beats érkezett most erre egy válasszal: csakazértis legyen buli, zenekarokkal, dj-kkel, idegpályákat izgató látvánnyal, de úgy, hogy azzal semmilyen szabály nem szegődik meg, és mégis részt lehet venni benne.

De hogyan lehet megtenni ezt anélkül, hogy kiesnénk a felelős állampolgár szerepéből? Úgy, hogy nem kell érte elhagyni a nappalit, lehet csinálni a négy fal között.

A szóban forgó szilveszter esti megmenés legnagyobb húzása, hogy nem simán csak streamelve lesz a YouTube-on este kilenctől, de a szórakoztatás is kétirányúvá válik: a Tisztelt Közönség is alakíthatja annak folyását, a Zoom applikáción át bárk beléphet a Nagy Buliszobába, a szerkesztők pedig a fellépők zenés előadásai alatt bekapcsolják egyik-másik otthonszilveszterezőt, úgyhogy érdemes lesz valami szédületesen vicces, de még képernyőkompatibilis dolgot művelni a webkamera előtt.

Akikkel pedig ebben a formában együtt szerepelhetünk a világ szeme láttára: a La Boum All Stars, ami négy indie-pop-vonalon mozgó zenekar, a Fran Palermo, a Mary Popkids, a Bohemian Betyars és a Middlemist Red szuperprodukciója, rajtuk kívül Vatsanah, Tolo, Perrin, Mankind és LAU alakjában a magyarországi underground elektronikus tánczene mutatja ki a foga fehérjét, az estét pedig két őrült svéd, Kornél Kovács és Axel Boman dj-szettje fogja négyzetre emelni.

A műsort a Telekom YouTube-csatornáján lehet majd élőben követni, és ebben a Facebook-eseményben lehet jelezni a részvételt a város elsőszámú, legnagyobb social distancing bulijára!