Kiújult Ferenc pápa isiásza, nem ő tartja az újévi misét a Vatikánban

Nem Ferenc pápa tartja a hagyományos szilveszteri és újévi misét a Vatikánban, jelentették be csütörtökön. A katolikus egyházfőt egy ideje isiász kínozza, amitől időről időre nagyon megfájdul a jobb lába. Ez újult ki most, olyannyira, hogy nem tudja megtartani a szertartásokat. 

Ez az első alkalom, hogy a 84 éves pápa egészségügyi okok miatt nem tart misét. A szertartások nem maradnak el, de ma délután Giovanni Battista Re bíboros, holnap pedig Pietro Parolin bíboros, vatikáni belügyminiszter helyettesíti majd a pápát. A vatikáni pénteki déli imádságot azért Ferenc Pápa vezeti majd. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.