2021 a jövő héten már meg is hozza az undorító/csodálatos telet

Több 444 videó?
Szeretném

Tudjuk, milyenek az egynaposnál távlatosabb időjárási jóslatok, de az Országos Meterorlógiai szolgálat középtávú prognózisa mindeképpen fel fogja pezsdíteni a régi értelemben vett tél nevű évszak rajongóit és gyűlölőit is. Eszerint ugyanis a mostani csendes koratavasz helyett előbb egyre téliesebb, majd a hét vége felé telivér téli idő várható.

Ha a természet tényleg az OMSZ kottájából játszik majd, a következőkre számíthatsz:

HÉTFŐ: A fura koratavasz utolsó napja. Vagyis borult idő, délután-estétől esővel, de az évszakhoz képest még mindig langyosnak számító 4-10 fok mellett.

KEDD: Beköszönt az ősz, de egyből a hideg késő ősz. Felhős idő, pára, köd, némi tisztulás, majd néhol hideg eső, máshol havas eső, a hegyekbene setleg némi telivér hóval.

SZERDA: Folytatódik az ősz, hajnalban és este az esőtől a hóig terjedő helyi csapadékkal, fel-feltámadó hideg széllel, mindez mínusz egy és plusz 9 fok közötti hőmérsékletek mellett.

CSÜTÖRTÖK: A mini ősz utolsó, de annál kellemetlenebb rúgásai. Vegyes csapadék mindenfelé, eső, havas eső, hó, a szél néhol már viharos, a hőmérséklet mínusz kettő és plusz hat fok között didereg.

PÉNTEK: Kóstolgat a tél. Csapadék nem várható, cserébe belezendít a hideg, Mínusz öt és plusz egy fok közötti hőmérsékletekkel.

SZOMBAT: Folytatódik a zendítés, akár mínusz tízzel, ami a hegyek havas, szélvédett völgyeiben ennél hidegebb is lehet. Ez lehet az első nap, amikor az ország nagy területein napközben is végig fagy.

VASÁRNAP: Akár klasszikus téli nap is lehet, hiszen a hőmérséklet nem emelkedik, napközben ugyanúgy fagyhat sok helyen az éjjeli akár mínusz tíz után, és erre napra már nagyobb hóesélyt is mondanak.