Koronavírus-számok Magyarországon 01.22.
Elhunytak + 98 Σ 11 811
Kórházban - 90 Σ 3 959
Fertőzöttek + 1 310 Σ 356 973
Tesztek + 18 064 Σ 3 018 389

A britek beoltották az első embert az oxfordi vakcinával

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Brian Pinker, egy 82 éves vesebeteg férfi az első ember a világon, aki nem tesztalanyként kapott oltást az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájából. A Guardian szerint azt mondta, alig várja, hogy februárban megünnepeljék a feleségével 48. házassági évfordulójukat. 

Nagy-Britanniában hétfőn kezdték használni ezt a védőoltást, 530 ezer adag került forgalomba. Eddig 700 oltópontot nyitottak meg az országban, és az egészségügyi miniszter ígérete szerint a héten elérik az ezret. Boris Johnson miniszterelnök vasárnap azt mondta, a következő néhány hónapban britek millióit fogják beoltani.

Mostanáig a többi európai országhoz hasonlóan Nagy-Britanniában is a Pfizer/BioNTech vakcináját használták. Az uniós országokban várhatóan a Modernáé lesz a következő elérhető vakcina, még a héten engedélyezheti az Európai Gyógyszerügynökség.

Az alábbi grafikon szereplő országok adatai 1-4 nappal eltérhetnek egymástól. Vannak köztük, amelyek december végén jelentették utoljára, hány embert oltottak be eddig, mások ennél naprakészebbek: