Greta Thunberg 18 éves lett, és új biciklilámpáknak örülne a legjobban

klímakatasztrófa
2021 január 04., 05:11

Vasárnap nagykorú lett Greta Thunberg, a klímaválság elleni küzdelem legismertebb arca. Ennek örömére egy „Flat Mars Society” feliratú pólóban viccelődött azon, hogy este a kocsmában fogja leleplezni a klímaösszeesküvés mögötti sötét titkokat, meg az őt mozgató ördögi erőket, akik már képtelenek kontroll alatt tartani.

link Forrás

A Sunday Timesnak azt mondta, az lenne számára az ideális születésnapi ajándék, ha mindenki ígéretet tenne, hogy mindent elkövet a Föld megmentéséért. Ezt leszámítva biciklilámpáknak örülne a legjobban, mert „télen nagyon sötét van Svédországban”.

Thunberg évek óta vegán, nem utazik repülővel, és új ruhákat sem vásárol. Végső esetben turkálóba megy, vagy kölcsönkér valakitől, de nincs szüksége új holmikra, úgyhogy ezt nem érzi nagy áldozatnak.

Megkérdezték, mit szól azokhoz a hírességekhez, akik a klímaválságról beszélnek, közben mégis körberepülik a világot. Azt mondta, senkinek sem akarja megmondani, mit csináljon, de kockázatos bort inni és vizet prédikálni, mert nem fogják komolyan venni az embert.

Arra a kérdésre, hogy nem kellene-e lemondani a gyerekvállalásról a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, azt válaszolta, nem az emberek jelentik a problémát, hanem a viselkedésük. Ezért senkit sem biztat arra, hogy ne szüljön.