„Az éleslátással új dimenziók nyíltak meg előttem”: profi sportolók a Sasszemkezelésről®

hirdetés
2021 január 05., 06:58
ad

Szemüvegesként sportolni rengeteg nyűggel jár, és ezen sokszor a kontaktlencse használata sem segít. Kiss Norbert Európa-bajnok, Szappanos Dávid Magyar-bajnok, Burján Csaba Olimpiai és Európa bajnok, Kovács Antal Olimpiai és Világ bajnok, Rubint Réka profi fitnesz edző- ők mindannyian szemüvegben kezdték sportkarrierjüket, de a biztonságos és fájdalommentes Sasszemkezelésnek® köszönhetően ma már 100%-nál is élesebben látnak, szemüveg és kontaktlencse nélkül.

Aki szemüveges, az tudja, mennyi macerával jár ez az állapot: a szemüveg koszos lesz, bepárásodik, összekarcolódik, vagy otthon marad. A kontaktlencsénél a behelyezés előtti kézmosás, a tárolófolyadék magunkkal cipelése igényel plusz logisztikát, és a lencse is elmozdulhat, épp a legzavaróbb pillanatokban. Mindez hatványozottan igaz, ha aktívan sportolunk. Nem csoda, hogy egyre több profi sportoló dönt úgy, hogy Sasszemkezelés® által biztosított éleslátást választja– a legnagyobb számban végzett lézeres szemműtétet hazánkban.

Szappanos Dávid: „A műtét nem tartott tovább 35-40 másodpercnél szemenként”

A háromszoros Magyar Bajnok, Magyar Kupa, Szuperkupa-győztes jégkorongosról kisiskolás korában derült ki, hogy rövidlátó: mínusz 2,25-ös és 2,5-ös kontaktlencsét kellett hordania. Ez nem tűnik olyan vészesnek, de ha az ember mindene a jégkorong, már más a helyzet. Dávid szemüvegről lágy kontaktlencsére váltott, enélkül gyakorlatilag nem is tudott létezni:

„Reggel azzal kezdtem a napot, hogy beraktam és késő estig, lefekvésig benne volt a szememben. A hétköznapi életen kívül a sportolásban is zavart, imádok ugyanis wakesurfözni, és a vizes sportoknál nagyon körülményes kontaktlencsével csinálni bármit is” – mondja.

photo_camera Szappanos Dávid élsportoló a Sasszem No-Touch érintésmentes lézeres szemműtétet választotta
Fotó: Szappanos Dávid
Fotó: Remeczki Éva

Dávid sokáig halogatta a látáskorrekciót, pedig egyáltalán nem félt a beavatkozástól.

Most, hogy végre látok rendesen, döbbentem rá, hogy milyen kár volt ennyi ideig várni” – mondja Dávid. A műtét nem tartott tovább 35-40 másodpercnél szemenként. Utána sem fájt, mindössze olyan érzésem volt, mintha homok került volna a szemembe. Két hétre rá már edzettem is” – meséli a sportoló, akinek a látása a műtét után 120%-os lett. „Amíg nem tudtam, hogy milyen valódi sasszemlátással élni, azt sem tudtam pontosan, hogy amiben benne vagyok, az látás szempontjából milyen gyenge minőségű állapot. Az éleslátással új dimenziók nyíltak meg előttem”- teszi hozzá.

Kiss Norbert: „A műtét fájdalommentes, teljesen feleslegesen izgultam”

A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző három éve „sasszemű”. Nem nehéz elképzelni, hogy egy autóversenyzőnek mennyi kényelmetlenséget okoz, ha szemüveget vagy kontaktlencsét kell viselnie a pályán, Norbert sokáig mégsem szánta rá magát a lézeres szemműtétre. „Évek óta figyeltem, hogy milyen lehetőségek vannak, de egyrészt egy kicsit féltem, másrészt mindig valahogy úgy jött ki, hogy úgy éreztem, hogy nem alkalmas az időpont” – mondja a halogatás okairól.

link Forrás

Aztán 3 évvel ezelőtt elhatározta, hogy itt az idő. „Nem volt kérdés, hogy itt csináltassam meg a szemműtétet, ez az egyik legrégebbi, legismertebb ilyen klinika Magyarországon – eleveníti fel, hogy miért a Sasszemklinikára esett a választása. „Nagyon örültem, hogy alkalmasnak találtak, és belevághattunk. Összességében a műtét tényleg nagyon gyors és fájdalommentes, kellemetlenségektől mentes volt, úgyhogy teljesen feleslegesen izgultam”.

A műtétet követő fél napban pihentetnie kellett a szemét, de másnap már gyakorlatilag a megszokott módon intézte az ügyeit: „A műtét után másnap már vezettem. Elképesztő élmény volt, hogy jobban látok, mint előtte a szemüveggel vagy a kontaktlencsével. Már 10-15 évvel ezelőtt meg kellett volna csináltatnom a szememet. Ez az, amit bánok, hogy nagyon sokáig vártam.

Rubint Réka: „A műtét után 2-3 órával mér élesen láttam”

A fitneszedzőnek is rendkívül sok kényelmetlenséget okozott a rövidlátás, és nem csak az óráin. Imád síelni és búvárkodni, de a kontaktlencse, illetve a szemüveg használata mindezt nagyon megnehezítette: „Állandóan ügyelnem kellett arra a síelésnél, hogy a kontaktlencse bent legyen, hiszen szemüveggel nem tudtam használni a síszemüveget. A kontaktlencse sokszor kiszáradt, meg kellett mosni a kezem, amikor ki kellett vennem, vagy be kellett tennem. Volt, hogy elfelejtettem vinni lencsét, vagy tároló folyadékot, vagy nem volt nálam szemüveg. Szóval tényleg egy óriási macera volt” – meséli.

link Forrás

„2015-ben meghoztam az életem egyik legjobb döntését. Felkerestem a Sasszemklinikát, és hat éve mondhatom azt, hogy jobban látok, mint a sas” – folytatja. „Azért fantasztikus ez a lézeres szemműtét, mert néhány perc alatt kész van, és megkönnyíti az életet.”

Rubint Réka látása 160%-os lett a korrekció után, és a sportolást kell sem kellett abbahagynia a beavatkozást követően. „A teljesen fájdalommentes műtét után 2-3 órával már élesen láttam, és óráról órára tisztult ki a látásom. Kedden megműtött a doktornő, és én már szerdán tudtam edzeni, 2 nappal a műtét után a doktornő engedélyével elmehettem futni. Most már a víz alatt nem tévesztem össze a teknőst a naphallal” – mondja, utalva kedvenc hobbijára, a búvárkodásra.

Hogyan láthatsz a műtét után élesebben, mint szemüveggel?

A Sasszemkezeléssel® élesebb látás érhető el, mint szemüveggel vagy kontaktlencsével. Hogyan lehetséges ez? A szaruhártyánk felszínén teljesen egyedi eltérések, úgynevezett magasabb rendű fénytörési hibák találhatók. Ezeket csak speciális, szuperpontos diagnosztikai eszközök képesek feltérképezni, és csak a legkorszerűbb lézerek tudják tökéletesre korrigálni. Hazánkban a Sasszemklinika rendelkezik az ehhez szükséges műszaki háttérrel: a világszínvonalú Schwind Peramis mérőműszer több millió adatot szolgáltat a szemről, és ezek alapján a világ egyik legmodernebb Schwind 7D szemkövető lézere tökéletesre korrigálja a szaruhártyát. Nem ritka, hogy a beavatkozást követően 125-150 százalékos a látásélesség.

A végeredményre garanciát is vállalnak!

A Sasszemklinika szemész szakorvosai az elvégzett több százezer vizsgálat tapasztalata alapján nagyon nagy pontossággal előre tudják jelezni a kezelés várható eredményét, és erre az alkalmassági vizsgálatot követően írásos orvosi garanciát vállalnak.

Ha szeretnél a lehető legközelebb kerülni egy sas éleslátásához, jelentkezz be egy ingyenes alkalmassági vizsgálatra! A klinika legújabb Sasszem FEMTO Smart kezelését most 150 000Ft kedvezménnyel veheted igénybe. Töltsd le a kupont!

A Sasszemklinika a legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika Magyarországon. Több mint 110 ezer lézeres szemműtétet végeztek eddig –többet, mint amennyit az összes hazai klinika együttesen. A járványhelyzetben is maximális biztonság mellett dolgoznak:

  • a műtétre érkezőket a Panbio™ Covid19 gyorsteszttel szűrik, mely a PCR tesztet megközelítő pontossággal képes kiszűrni az aktív fertőzés lehetőségét,

  • a látásjavító szemkezeléseket steril műtőben végzik, a jelenlegi fokozott biztonsági előírások mellett,

  • a páciensek között 2m-es távolságot biztosítanak az ország legnagyobb, 450m2-es alapterületű szemészeti klinikáján,

  • az asszisztensek és orvosok védőfelszerelésben, maszkban és kesztyűben dolgoznak, a műszereket rendszeresen fertőtlenítik.