A wisconsini gyógyszerész azért tette tönkre a vakcinákat, mert azt hitte, megváltoztatják a DNS-t

Azzal védekezett az amerikai gyógyszerész, aki koronavírus elleni vakcinákat akart tönkretenni, hogy azt hitte, hogy a vakcina megváltoztatja a DNS-t, derül ki a hétfőn nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumból.

A wisconsini Steven Brandenburgot aztuán tartóztatták le, hogy az Aurora orvosi központ felügyelői találtak 57 romlott Moderna vakcinát, ami nagyjából 500 ember beoltására lett volna elegendő. Az Aurora központ vezetőjének elmondása szerint a férfi december 24-én kivette a hidegen tartandó vakcinákat a hűtőből, majd 25-én visszatette őket, de még ugyanaz nap este újra kivette őket és kinn hagyta szombatig. 

A férfi ügyvédje szerint Brandenburg tényleg azt gondolta, hogy a vakcinák nem biztonságosak. Az ügyész azt is hozzátette, hogy ebben az időszakban a férfi meglehetősen ideges volt, mert éppen válófélben volt a feleségével, és az Aurora alkalmazottai szerint kétszer is fegyvert vitt munkába. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó