Maszkellenes tüntetők zaklatták egy bevásárlóközpont vásárlóit Los Angelesben

külföld
2021 január 05., 17:07

A Buzzfeed ír arról, hogy vasárnap maszkellenes tüntetők egy csoportja tört be egy Los Angeles-i élelmiszerboltba, illetve egy bevásárlóközpontba is, és ott zaklatták a maszkot viselő alkalmazottakat és vásárlókat. Mindez akkor történt, amikor a régióban még mindig nő a vírus fertőzöttjeinek száma.

A történtekről készült felvételeken látni, hogy a maszk nélküli emberek mászkálnak a boltban, illetve a plázában, és közben azt skandálják, hogy „nem kell több maszk”, és üvöltözős vitákba keverednek olyan vásárlókkal, akik maszk viselésére vagy távozásra akarták rábírni őket. A tüntetők között akadtak, akik transzparenseket is vittek magukat, melyeken arról lehetett olvasni, hogy a koronavírus kamu vagy hogy a számokat mesterségesen felnagyítják.

link Forrás

„Negatív lett a tesztem, mi miatt aggódsz?” – kérdezte az All Lives Matter-feliratú maszkot az állán viselő tüntető egy méltatlankodó vásárlótól, akit utána maszk-nácinak nevezett.

Közben a Los Angeles Megyei Közegészségügyi Osztály jelentése szerint 12488 új fertőzöttet regisztráltak a megyében és 91 újabb halálesetet. A járvány kitörése óta több mint 10700 ember halt meg a megyében koronavírus következtében, és a fertőzöttek magas száma hatalmas terheket rótt a helyi egészségügyi rendszerre.

A vasárnapi "tüntetés" során az egyik tiltakozóval egy nő azt közölte, hogy ő orvos, és egy rokona kórházba is került a koronavírus miatt. Mire egy tüntető közölte, hogy az emberek meghalnak, ilyen az élet.

link Forrás

Fizikai atrocitásokról is érkeztek hírek, egy maszknélküli tüntető azt állította, hogy egy vásárló neki tolta a bevásárló kocsit, majd pedig a beszámolók szerint a tüntető később meg is rúgta bosszúból a vásárlót.

A megyei rendőrség szerint senkit nem vettek őrizetbe, és a rendőrség csak a közrend helyreállításában vett részt. Két tettlegességről szóló bejelentést kaptak, ezek kivizsgálása még zajlik.

Hétfőn a megyei tisztiorvos, Christina Ghaly ismét hangsúlyozta, hogy a maszk viselése alapvetően nem arról szól, hogy mi hogyan érezzük magunkat, hanem másokat védünk ezzel.