Törött lábú túrázót mentett a rendőrség Solymár és Pilisvörösvár között

természet
2021 január 06., 06:28

Igazi kékkabátos héroszokról ír a police.hu szerda reggel: egy csapat rendőr hozott le „hátán, vállán” cipelve egy törött lábú túrázót a Pilisből. Az év második napján egy fiatal nő hívta fel a rendőrséget azzal, hogy 35 éves barátja megcsúszott a Solymár-Pilisvörösvár túraútvonalon, és fájdalmai miatt nem tudja folytatni az utat.

A rendőrök GPS koordináták alapján beazonosították a pár tartózkodási helyét, és kigyalogoltak a helyszínre, ahol rövid úton kiderült: a férfi lába valószínűleg eltört.

Innentől átadom a szót a police.hu-s bejegyzés szerzőjének:

A férfi továbbra sem tudott lábra állni, ám ez egy pillanatig sem okozott fejtörést az egyenruhásoknak. Egymást váltva cipelték az akkor már zsibbadásra és folyamatosan erős fájdalmakra panaszkodó férfit (...). Az egyik rendőr gondolkodás nélkül hátára kapta az akkor már mozgásképtelenné vált sérültet és úgy menetelt visszafelé a kocsihoz, majd váltótársai „gólya viszi a fiát” megoldást választva vitték tovább. A közel egy kilométeres út után jobbnak látták mihamarabb orvoshoz juttatni, ezért szolgálati kocsijukkal kórházba vitték, majd következhetett a bakancspucolás.