A Főügyészség indítványozta a nő letartóztatását, aki antidepresszánssal próbálta megölni hároméves gyerekét

bűnügy
2021 január 07., 12:12

A Fővárosi Főügyészség indítványozta annak a 25 éves nőnek a letartóztatását, aki antidepresszánssal próbálta megmérgezni a hároméves gyerekét, olvasható az ügyészség honlapján.

A megalapozott gyanú szerint egy 25 éves nő 2021. január 5-én a reggeli órákban, a XIV. kerületi otthonukban több antidepresszáns tablettát adott be 3 éves fiúgyermekének, azzal a céllal, hogy megölje őt. A nő ezután a bódult és életveszélyes állapotba került gyermekkel találkozott a saját édesanyjával, aki unokája állapotát észlelve kórházba vitte a kisfiút. Az orvosi ellátás megmentette a gyermek életét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a nőt és gyanúsítottént hallgatták ki tizenegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látja annak a veszélyét, hogy a nő – szabadlábon hagyása esetén – kivonja magát a büntetőeljárás alól, illetve ismét hasonló jellegű bűncselekményt követ el. Az ügyészi indítvány szerint indokolt a kényszerintézkedést – elrendelése esetén – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben végrehajtani.

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan a holnapi napon dönt.