Több csontját is eltörte élettársa másfél éves fiának egy somogyi férfi

bűnügy
2021 január 07., 06:37

A Kaposvári Járási Ügyészség emelt vádat egy 32 éves férfival szemben, aki többször is bántalmazta élettársa másfél éves gyerekét. A 21 éves anya ellen pedig kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat, mert tudott a bántalmazásokról, de nem tett semmit.

Az ügyészség közleménye szerint 2020 májusában költözött össze a férfi és a nő, közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából született másfél éves fiát, aki gyakran volt nyugtalan és sírt, ez zavarta a férfit, a gyereket ezért kezdte bántalmazni. Többször megütötte és bedobta a rácsos ágyba, emiatt a gyerek 2020 júliusának végéig több súlyos sérülést is szenvedett: bordatörést, sípcsonttörést és lábközépcsont-törést. Az anya tudott ezekről és semmit nem tett, 2020 júniusában egy orvosi vizsgálat alatt el is hallgatta, hogy miként sérült meg a gyerek, aki emiatt nem kapott megfelelő orvosi ellátást.

A sérüléseket végül a gyerekorvos vette észre 2020 júliusában, ő utalta be a gyereket a megyei kórházba, ahol a vizsgálatok egyértelművé tették, hogy a gyereket bántalmazták, így a kórház értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot. A kaposvári nyomozók a bejelentést követően őrizetbe vették a férfit, letartóztatását az ügyészség indítványára már elrendelte a bíróság. Az ügyész a vádlottakkal szemben börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra tett indítványt.

A gyerek a sérülésekből felépült, gyermekotthonban helyezték el.