A temetkezési vállalkozó szerint a COVID miatt kellett egymásra pakolni a halottakat Szentendrén

gyász
2021 január 08., 14:02

Szentendre polgármestere vizsgálatot indított, miután Hadházy Ákos független képviselő közzétett az oldalán egy videót arról, hogy a helyi halottasház egyik helyiségében annyi a halott, hogy azokat nyitott koporsókban egymásra pakolták.

A város az oldalán megjelentek szerint a temetőt üzemeltető céggel 2012 óta van közszolgálati szerződése az önkormányzatnak, és eddig az esetig nem érkezett kifogás a tevékenységével kapcsolatban.

A Szentendre és vidéke meg is kérdezte Interwork Kft-t, hogy szerintük szabályos-e a halottak tárolása. Erre Simon Zsolt, a cég vezetője azt mondta:

„Hogy, mi az oka ennek? A világjárvány, a covid. Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába.”

Szerinte a halottakat a jogszabálynak megfelelően tárolják, és szerinte máshol ennél sokkal súlyosabb videókat lehetne készíteni. Az egésznek az az oka, hogy hosszú hétvége volt és ünnepek. Elmondta azt is, hogy ebben a halottasházban húsz hely van, a videón egy szoba látható, így nem tudni, jelen hány halottat őriznek ott.