A temetkezési vállalkozó szerint a COVID miatt kellett egymásra pakolni a halottakat Szentendrén

Szentendre polgármestere vizsgálatot indított, miután Hadházy Ákos független képviselő közzétett az oldalán egy videót arról, hogy a helyi halottasház egyik helyiségében annyi a halott, hogy azokat nyitott koporsókban egymásra pakolták. 

A város az oldalán megjelentek szerint a temetőt üzemeltető céggel 2012 óta van közszolgálati szerződése az önkormányzatnak, és eddig az esetig nem érkezett kifogás a tevékenységével kapcsolatban.

A Szentendre és vidéke meg is kérdezte Interwork Kft-t, hogy szerintük szabályos-e a halottak tárolása.  Erre Simon Zsolt, a cég vezetője azt mondta: 

„Hogy, mi az oka ennek? A világjárvány, a covid. Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába.”  

Szerinte a halottakat a jogszabálynak megfelelően tárolják, és szerinte máshol ennél sokkal súlyosabb videókat lehetne készíteni. Az egésznek az az oka, hogy hosszú hétvége volt és ünnepek. Elmondta azt is, hogy ebben a halottasházban húsz hely van, a videón egy szoba látható, így nem tudni, jelen hány halottat őriznek ott.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.