Letartóztatták a férfit, aki betört Nancy Pelosi irodájába

Pénteken letartóztatták a capitoliumi zavargások egyik emblematikus alakját, Richard Barnettet - ő volt az, akit Nancy Pelosi házelnök irodájában fényképeztek le, az asztalra feltett lábbal.

Fotó: SAUL LOEB/AFP

A 60 éves férfit Arkansasban tartóztatták le (itt él Gravette városban), lezárt területre való belépés és ott tartózkodás, erőszakos behatolás és köztulajdon ellopásának vádjával, írja az NBC.

Barnett ugyanis elvitt egy személyes borítékot a házelnök asztaláról, ezt videóban is mutogatta, de azt mondta, nem lopott, mert otthagyott helyette egy negyeddollárost.

A férfi állítása szerint kopogott az iroda ajtaján, aztán más zavargók lökték be oda. Végül hagyott egy gyalázkodó üzenetet is Pelosi asztalán.

Miután a férfi „híres” lett, előkerültek korábbi üzenetei a közösségi médiából. Az egyikben a Washington Post cikke szerint azt írta, hogy fehér nacionalistának vallja magát, egy másikban pedig azt írta:

„Ordítva, rúgdosódva, másvalaki vérétől borítva jöttem a világra, nem félek így is távozni innen.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.