Több tucat didergő denevért kellett kimenteni egy miskolci építkezésről, ahol egyszerűen a földön hagyták őket, miután leverték a burkolatot

A mályi Madármentő Állmomás állatkínzás és természetkárosítás miatt tett feljelentést, több tucatnyi didergő denevért találtak egy miskolci építkezésen, az ÉSZAKTERV épületénél. A fal bontása közben a téli álmot alvó állatokat egyszerűen a fagyos földön hagyták, miután kipotyogtak a burkolat alól. 

A szervezet beszámolója szerint a  Bükki Nemzeti Parkot munkatársai 58 élő denevért és 23 halott denevért számoltak meg a helyszínen.  A természetvédelmi kár több mint 2 millió forint.  

Az életben maradt állatokat átszállították egy másik természetes élőhelyre, ahol zavartalanul tudják folytatni a téli álmukat. A halott denevérek tetemeit a rendőrség és a nemzeti park kérésére lefagyasztják. Utólag találtak még két denevért, amiketa  mentőállomásra szállítottak. 

Ahogy a Magyar Madártani Egyesült oldala is megjegyzi, a magyarországi denevérfajok mind rovarevők, amiknek nagy szerepük van a kártevők ritkítáásban. Egy mindössze 6-7 grammos denevér éjszakánként akár 800-900 szúnyogot is megehet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.