A fóti gyilkosság gyanúsítottja „egy kicsit megbánta, hogy ölt”

Egy kicsit megbánta, hogy ölt - ezt mondta az RTL Híradónak a pénteken történt fóti gyilkosság gyanúsítottja. A 86 éves férfi azt állítja, azért végzett élettársa lányával, mert szerinte elvette a nyugdíját. A férfi az RTL kamerája előtt úgy fogalmazott, „másképpen kellett volna elintézni”, majd hozzátette: nem akarta megölni.

Arról is beszélt, hogy nem készült előre a gyilkossággal. Most elmegyógyintézetben vizsgálják, hogy beszámítható-e. A férfi élete végéig börtönbe kerülhet, de ha beszámíthatatlannak minősítik, akkor kényszergyógykezelésre ítélik. 

A 86 éves férfi január 8-án pénteken támadt rá késsel élettársa 51 éves lányára, aki még ki tudott menekülni a lakásból, de az utcán összeesett, ahol a férfi újra megszúrta, majd egy téglával fejbeverte a nőt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.