Halálos áldozatot követelt a japán hóvihar

külföld
2021 január 10., 08:21

Halálos áldozata is van Japánban a heves havazásnak az ország nyugati partvidékén. Az NHK japán hírtelevízió beszámolója szerint egy ember életét vesztette, 76 pedig megsérült.

A hó még a japán vasutak Fukui vasútállomása előtt álló dinoszauruszszobrot is ellepte.
photo_camera A hó még a japán vasutak Fukui vasútállomása előtt álló dinoszauruszszobrot is ellepte. Fotó: Takuya Yoshino/The Yomiuri Shimbun via AFP

A sérüléseket javarészt a tetőkről és fákról lehulló hó és jég, illetve a hóeltakarítás során történt balesetek okozták.

A legnagyobb sziget, Honsú északi részén fekvő Niigata prefektúra hatóságai felkérték a védelmi erőket, hogy nyújtsanak segítséget az idősotthonok tetőinek letisztításához, a hóeltakarításhoz, mert félő, hogy a tetőszerkezetek nem bírják ki a rájuk nehezedő terhet. Fukui prefektúra ugyancsak a védelmi erők segítségét kérte, mert a heves havazás miatt mintegy 500 jármű elakadt a nagy hóban.

A japán hadsereg alakulatai havat takarítanak a Tokai Hokuriku autópályán, Tojama prefektúrában.
photo_camera A japán hadsereg alakulatai havat takarítanak a Tokai Hokuriku autópályán, Tojama prefektúrában. Fotó: Takehito Kobayashi/The Yomiuri Shimbun via AFP

Japánban a hét közepe óta folyamatosan havazik. A rendkívüli időjárás miatt több 500 légijáratot töröltek már a hatóságok. (Via MTI)