Obama szerint Trump ugyan elbukott, de Orbán még itt maradt a világnak

külföld
2021 január 10., 10:34

Trump ugyan elmegy, de Orbán Viktor még itt maradt nekünk, mondta a Daily Show címú amerikai talkshow különkiadásában Barack Obama, a hamarosan távozó Donald Trump elődje.

Obama bejelentkezésének apropója új könyve, az Egy ígéret földje megjelenése volt. Trevor Noah műsorvezető ennek apropóján kérdezgette arról, hogy a világ mely vezetőivel tartja a kapcsolatot elnöksége után, küldözget-e például mémeket Angela Merkel német kancellárnak. Obama ennek apropóján kezdte méltatni Merkelt, aki szerint azon vezetői típushoz tartozik, amelyik demokratikus alapokon irányít, és aki jó célokért küzdve került hatalomra.

Velük szembe állította a másik vezetőtípust, az erős emberét. Ez utóbbi jellemzően alattvalóként kezeli állampolgárait, lekezelően vezeti az országot. "Ez történik az Egyesült Államokban is, és ennek nem lesz vége csak azért, mert Donald Trump elveszítette az elnökválasztást. Látunk erre példát a Fülöp-szigeteken, Magyarországon, és még néhány afrikai és ázsiai országban" - mondta Obama. (Via HVG)