250 millió eurót költenek Párizsban a Champs-Élysées kizöldítésére

Párizs polgármestere bejelentette, hogy elköltenek 250 millió eurót, vagyis 90 milliárd forintot arra, hogy a francia főváros leghíresebb sugárútjából egy „különleges kertet” varázsoljanak. A nagymértékű kizöldülést még 2024 előtt tervezik megejteni, amikor Párizsban tartják majd a nyári olimpiát.

A sugárút finoman szólva is drága ráncbaszedését tervező bizottság elnöke, Jean-Noël Reinhardt azt mondta, bár a legtöbben a világ legszebb sugárútjának szokták neveni a Champs-Élysées-t, szerinte azok, akik ott élnek vagy dolgoznak, máshogy vélekednek erről.

A tervek szerint a sugárúton lefeleznék az autók helyét, hogy a legtöbb részt a gyalogosok használhassák, ezen felül pedig rengeteg fát ültetnének, hogy javítsák a levegő minőségét. Mindezt 250 millió euróért.

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.