A 82 éves férfi fellökte, majd szitkozódva magára hagyta a feleségét, aki pár nappal később meghalt

bűnügy
2021 január 11., 13:38

A vádirat szerint az idős házapár gyakran veszekedett, amik odáig fajultak, hogy a férfi dobott különböző tárgyakat- kést, lábast, tányért - dobott a felesége felé, de sérülést ezekkel soha nem okozott.

2019 tavaszán a 82 éves férfi azért haragudott meg hasonló korú feleségére, mert mire hazaért a horgászatból, a nő nem húzta fel a redőnyt az otthonuk alsó szintjén lévő ablakokon. Ezért egy poharat dobott a konyhában álló nő felé, aki elhajolt a pohár elől. Ezután a férfi a konyhából - lábassal a kezében – az udvarra indult halat pucolni.

photo_camera Fotó: ügyészség.hu

Menet közben könyökével meglökte a konyhaajtóban az útjában lévő feleségét, aki a lökéstől a konyhaajtóval szemben lévő padlásajtónak dőlt, majd onnan a földre csúszott. Esés közben a nő combnyaktörést és kulcscsonttörést szenvedett el. Ennek ellenére a férfi a feleségét szitkozódások közepette hagyta magára.

A nőhöz aznap délután lánya hívott mentőt, másnap megműtötték a kórházban, de ébreszthetetlen állapotba került, és hat nappal később meghalt.

A vádirat szerint a combnyaktörés és a kulcscsonttörés, valamint a halál között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg.

Az ügyészség a férfit gondatlan emberölés vétségével és minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. Vele szemben – a halmazati szabályok alapján – hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni. (Ügyészség)