A szöuli városvezetés tippeket adott a terhes nőknek, hogy „ne nézzenek ki ziláltan” szülés után

agybaj
2021 január 11., 10:27

A szöuli városvezetésnek sikerült sokakat magára haragítania, miután elkezdtek hivatalos tanácsokat osztogatni a Koreai Köztársaság fővárosában élő terhes nőknek, hogy

szegény férjeiknek legyen elegendő tiszta ruhájuk és ételük otthon, amíg ők a kórházban szülnek. Az útmutató szerint a kiírt dátum előtt például jól meg kell pakolni a hűtőt és legalább három-négy ételt be kell készíteni előre a férjnek, aki „nem szokott főzni”, hogy csak meg kelljen melegítenie az ételt, amíg a feleség a kórházban vajúdik.

A terhesség korábbi szakaszaira is kiosztottak pár jótanácsot, például hogy a terhes nők semmiképp se hagyják ki a házimunkát, mert az „segíthet az egészséges testsúly megtartásában”. De a városvezetésnek van tippje arra az esetre is, ha a galád asszony esetleg mégis meghízott volna a terhesség alatt. Ebben az esetben azt javasolják, hogy a terhesség előtt viselt ruhákat akassza ki jól látható helyre, hogy ezzel motiválja magát arra, hogy visszafogyjon a terhesség előtti súlyára.

„Ha nagy a kísértés az evésre vagy az edzés kihagyására, csak nézz rá a ruhákra”

– írják, és hozzádobtak még egy másik fontos tanácsot is, miszerint még szülés előtt vegyen a nő egy hajpántot, hogy ne nézzen már ki túl „ziláltan” szülés után.

A terhes nők számára készített útmutatót a szöuli városvezetés online tette közzé még 2019-ben, előtte állítólag egyeztettek a Koreai Szülészeti és Nőgyógyászati Társasággal is. Miután rengeteg kritika érte, az útmutatót nemrég leszedték.

(Guardian)