A Tiszántúlt szórhatja meg reggelre a havazás

Több 444 videó?
Szeretném

Az  Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a Kárpát-medence időjárására kezdetben a tőlünk délre mozgó mediterrán ciklon lesz hatással, majd átmenetileg magasnyomás húzódik fölénk, ugyanakkor kedd délutántól már északnyugat felől eléri hazánkat egy melegfront, változékony időre van tehát kilátás.

Kedd reggelig délen, illetve a Tiszántúlon még többnyire erősen felhős lesz az ég, de ott is egyre kevesebb helyen valószínű hószállingózás, kisebb havazás. Északon, északnyugaton általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csak helyenként fordulhatnak elő pára-, illetve ködfoltok.

Fotó: OMSZ

Kedd délelőtt a Tiszántúlon még erősen felhős lesz az ég, máshol néhány órára kisüt a nap. A délutáni óráktól északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, estére mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Reggel még a keleti határ közelében lehet gyenge havazás, majd átmeneti szünet után késő délutántól északnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezik: északon jellemzően gyenge havazás, északnyugaton, nyugaton havas eső, eső, néhol ónos eső is előfordulhat.

Hétfőn az északkeleti, kedden a délnyugati szelet kísérik helyenként élénk lökések.

A hőmérséklet hajnalban az ország délkeleti felén 0, -5, máshol -5, -8 fok között alakul, a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +4 fok között várható, a naposabb helyeken lesz a melegebb. (met.hu)