Írországban a karácsonyt okolják a rossz járványhelyzet miatt

járvány
2021 január 11., 19:36

Írországban a népességhez viszonyítva a legmagasabb a naponta regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma a világon, és emiatt sokan a karácsonyi összejöveteleket okolják.

Írország a decemberi egyhetes teljes lezárást követően még nagyon jól állt a víruskezelésben, akkor az unióban náluk volt a legalacsonyabb a fertőzöttségi arány, de december közepétől már meredeken emelkedett a görbe. Mostanra már az ország hétnapos átlaga 1394 eset egymillió főre levetítve. Míg ugyanez az Egyesült Királyságban 810, Portugáliában 735, az Egyesült Államokban 653 és Németországban pedig csak 248 esetet jelent. December 12-én Írország 52,31 esetet regisztrált egymillió emberre levetítve.

link Forrás

Az elmúlt hét napban pedig 46 ezer fertőzöttet jelentettek, ami több, mint ahányan megfertőződtek március és október között összesen.

A fertőzöttek számához erősen hozzájárulhattak a karácsonyi összejövetelek, az éttermek és gasztropubok megnyitása, de a koronavírus új mutációjának megjelenése sem segített sokat. A korlátozások enyhítése miatt okolják a kormányt, mert a kritikusok szerint már december 10-én lehetett látni, hogy baj lesz. (Guardian)