A legénység a kapitány vezetésével ellopta egy orosz romboló két, összesen 26 tonnás óriási hajócsavarját

idióta rekordok
2021 január 12., 11:25
photo_camera A Nyugahatatlan

A Nyughatatlan nevű romboló kapitánya is részt vett a hadihajó két bronz propellerjének ellopásában - közölte az ügyben a Balti Flottánál folyó nyomozás vezetője az Interfax hírügynökséggel.

A közeljövőben záruló nyomozás arra jutott, hogy a parancsnok egy olyan, a legénység több tagjából és külsős civilekből álló szervezett bűnözőcsoport tagja volt, amely a hajó szárazdokkban történt karbantartását kihasználva ellopta a Nyughatatlan két, összesen 26 tonnát nyomó hajócsavarját, majd eladták azokat. A lebukást elkerülendő hasonlóan kinéző, de jóval olcsóbb és gyengébb minőségű fémből készült propellerekkel pótolták a lenyúlt darabokat.

A simlis haditengerészek a newsru.com híroldal szerint azt használták ki, hogy a hajót azért újították fel, hogy utána a hadrendből kivonva egy haditengerészeti múzeum bejárható kiállítási darabja legyen egy Balti-tengeri orosz kikötőben. Emiatt azt is tudták, hogy a renoválás után már csak egy útja lesz, a kalinyigrádi dokkból a kronstadti múzeumig, amit még a patyomkin-hajócsavarok is kibírhatnak.

A katonai nyomozók szerint az orosz államot 39 millió rubel (156 millió forint) kár érte.