Nem tudta a széf kódját, úgyhogy inkább magával vitte az egészet

bűnügy
2021 január 12., 07:08

Nem túl kidolgozott tervek alapján fosztott ki egy 22 éves férfi többször is egy siófoki hotelt 20 éves társa segítségével. A Siófoki Járási Ügyészség közleménye szerint a vádlott egy siófoki hotelben dolgozott alkalmi munkavállalóként, amikor elhatározta, hogy a munkáltatója nevében kiállított valótlan tartalmú munkáltatói igazolásokkal áruhitelt igényel egy elektronikai üzletben. 2019 őszétől a valósnál magasabb jövedelmet és határozatlan idejű munkaviszonyt igazoló okiratokkal több mint 700 ezer forint áruhitelhez jutott anélkül, hogy azt vissza akarta volna fizetni.

2020 februárjában aztán megismerkedett frissen szabadult 20 éves társával, akit rávett arra, hogy a hamis munkáltatói igazolásokkal ő is vegyen fel áruhitelt. A fiatalabb, börtönviselt férfi kombihűtőt, tévét és más elektronikai cikkeket vásárolt, amiket aztán együtt eladtak.

photo_camera Fotó: Siófoki Rendőrkapitányság

Az idősebb vádlottnak aztán megszűnt a munkája a hotelben, viszont ismerte az épület kapunyitó kódját és a recepción lévő széfet nyitó számsort. Rávette társát, hogy a kóddokkal menjen be a szállodába, és hozzon el minden értéket, amit csak tud.

A férfi 2020 februárjában összesen három alkalommal fosztotta ki a hotel széfjeit úgy, hogy azt a széfet, amelyiknek nem ismerte a kódját, egyszerűen elvitte magával, majd azt társával közösen egy félreeső helyen kinyitották. A vádlottak a lopásokkal közel 1,5 millió forintnyi értéket szereztek meg.

Az utolsó alkalomnál azonban a hotel alkalmazottai látták, ahogy a vádlott egy gurulós kocsin távozni készül egy újabb páncélszekrénnyel, ezért értesítették a rendőrséget.

photo_camera Fotó: Siófoki Rendőrkapitányság

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a különös visszaesőnek minősülő fiatalabb férfival szemben 7 év, míg társával szemben 5 év börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismernék. Mindkét vádlott letartóztatásban van.