Több tízezer fiókot függesztett fel a Twitter

A cég több mint 70 ezer olyan Twitter-oldalt függesztett fel péntek óta, melynek elsődleges célja az összeesküvés-elméleteket valló QAnon mozgalommal kapcsolatos tartalom megosztása. A QAnon azután került az érdeklődés középpontjába, hogy múlt héten erőszakos toltakozók betörtek a Capitolium épületébe. A zavargásoknak összesen öt halálos áldozata volt. 

Hétfő késő este a Twitter blogján az alábbi közlemény jelent meg: „A Washington DC-ben történt erőszakos cselekmények, és a megnövekedett kockázat miatt elkezdtük végleg felfüggeszteni több ezer fiókot, melyek fő célja az összeesküvés-elméleteket valló QAnon mozgalommal kapcsolatos tartalom megosztása. Ezek a fiókok a kártékony, a QAnonnal összefüggő tartalom megosztására koncentráltak, és a szolgáltatást elsősorban arra használták, hogy az összeesküvés-elméleteiket propagálják”.

A QAnon támogatói olyan teóriákat terjesztettek a közösségi oldalakon, melyek szerint Trump titokban egy pedofilháló ellen küzd, melynek tagjai prominens demokraták is, hollywoodi nagymenők és a „deep state” szövetségesei.

(Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.