Több tízezer fiókot függesztett fel a Twitter

INTERNET
2021 január 12., 05:17

A cég több mint 70 ezer olyan Twitter-oldalt függesztett fel péntek óta, melynek elsődleges célja az összeesküvés-elméleteket valló QAnon mozgalommal kapcsolatos tartalom megosztása. A QAnon azután került az érdeklődés középpontjába, hogy múlt héten erőszakos toltakozók betörtek a Capitolium épületébe. A zavargásoknak összesen öt halálos áldozata volt.

Hétfő késő este a Twitter blogján az alábbi közlemény jelent meg: „A Washington DC-ben történt erőszakos cselekmények, és a megnövekedett kockázat miatt elkezdtük végleg felfüggeszteni több ezer fiókot, melyek fő célja az összeesküvés-elméleteket valló QAnon mozgalommal kapcsolatos tartalom megosztása. Ezek a fiókok a kártékony, a QAnonnal összefüggő tartalom megosztására koncentráltak, és a szolgáltatást elsősorban arra használták, hogy az összeesküvés-elméleteiket propagálják”.

A QAnon támogatói olyan teóriákat terjesztettek a közösségi oldalakon, melyek szerint Trump titokban egy pedofilháló ellen küzd, melynek tagjai prominens demokraták is, hollywoodi nagymenők és a „deep state” szövetségesei.

(Reuters)