A megkérdezetteknek már csak a 16 százaléka akarja a tokiói olimpiát

A japán kormány a koronavírus miatt most tervezi kiterjeszteni a rendkívüli helyzetet további hét prefektúrára Tokión kívül. És bár továbbra is meredeken nő az új fertőzöttek száma, a japán miniszterelnök szerint a 2020-ról a járvány miatt 2021-re halasztott olimpiát idén nyáron mindenképpen megtartják.

Eközben a témában közvéleménykutatások is születtek, azok azonban azt mutatják, hogy a lakosság egyre jobban ellenzi, hogy megtartsák az olimpiai játékokat.

Egy szerdán megjelent felmérés szerint a megkérdezettek mindössze 16 százaléka mondta azt, hogy idén rendezzék meg az olimpiát, 77 százalék szerint egyértelműen le kellene mondani, vagy tovább kellene halasztani azt.

A kormány most további. megbeszéléseket tart a rendkívüli helyzet kiterjesztéséről, ami egyelőre február 7-ig tart. Japánban eddig 298 000 fertőzöttet regisztráltak és 4192 halálesetet.

(Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.