Riasztót aggatnának a dolgozóra egy francia gyárban, hogy tartsák az ajánlott távolságot

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A koronavírus-járvány miatt ajánlott távolságra figyelmeztető riasztóval szeretné felszerelni franciaországi munkatársait az Essity háztartási papírárukat gyártó és forgalmazó svéd vállalat. A kezdeményezés nagyon nem tetszik a szakszervezeteknek. 

A dolgozóknak egy olyan nyakláncot kellene viselniük, amely a biztonsági távolságtartás megsértése esetén 85 decibel hangot bocsát ki. Ez körülbelül egy fűnyíró zajának felel meg. Karl Stoltz, a cég svédországi szóvivője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, a rendszert egyelőre csak tesztelni fogják Franciaországban.

Az Essity franciaországi üzemében a szakszervezetek szerint eddig egyetlen fertőződés sem történt a dolgozók között, ezért az egyéni szabadságjogok megsértésének tartják a nyaklánc ötletét.

"Ezek a berendezések a kukában fogják végezni vagy az öltözőszekrényekben maradnak, ez akkora egy nagy hülyeség!" - mondta egy szakszervezeti vezető. A Franciaországban 2500 főt foglalkoztató svéd cég franciaországi vezetősége viszont egyelőre ragaszkodik az ötlethez, amely "a munkatársak biztonságát erősítené". A vezetőség hangsúlyozta, hogy a berendezésben nincsen GPS és nem rögzít személyes adatokat, a mosdókban, a menzán és az orvosi rendelőben pedig nem fog működni. (MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!