Amerikából Ausztráliába utazott a versenygalamb, azóta új, Madár nevű gazdája kertjében dekkol, de betegségeket hordozhat, ami a vesztét jelentheti

ÁLLAT
2021 január 14., 10:34

Tizenháromezer kilométert tett meg egy versenygalamb, mire feltehetően egy teherhajó fedélzetén eljutott az Egyesült Államokból Ausztráliába. Október 29-én, egy oregoni versenyen veszett nyoma, majd Kevin Celli-Bird külvárosi kertjében, egy szökőkút mellett kötött ki karácsonykor.

Kevin kimerültnek látta a madarat, úgyhogy némi kekszmorzsával próbált életet lehelni belé. Másnap is ott találta, és közelebbről megszemlélve kék szalagot vett észre a lábán. Ez alapján sikerült beazonosítani az állat tulajdonosát, de egyelőre hiába próbált kapcsolatba lépni vele.

A férfi Joe Biden után Joe-nak keresztelte, bár, ha azt vesszük, hogy őt meg magyarul Madárnak hívják, nem a galambnak van a legfurcsább neve ebben a történetben.

photo_camera Joe Fotó: 9NewsAustralia/Youtube

Miután a hír megjelent az ausztrál médiában, a hatóságok kapcsolatba léptek Celli-Birddel, attól tartva, hogy a madár esetleg betegségeket hordozhat. Arra kérték, próbálja befogni, de hiába: ahogy közelített felé, a madár odébbállt, talán képzett madárbefogókra lesz szükség.

Az illetékes ausztrál szervek egyelőre nem szólaltak meg a témában, de a Guardian cikke szerint a fertőzésveszély könnyen a madár vesztét jelentheti.Korábban kutyák esetében sem voltak szívbajosak: 2015-ben el akarták altatni Johnny Depp és Amber Heard két Yorkshire terrierjét, miután illegálisan léptek be az országba. Szerencséjükre ötven órán belül sikerült kimenekíteni őket.

photo_camera Kevin Fotó: 9NewsAustralia/Youtube

Joe karácsony óta is minden nap felbukkan a kertben, időnként egy helyi madárral osztozik a lugason. Ideiglenes gazdája szerint az általa biztosított, bőséges étel- és italkínálat győzhette meg.