Cápatámadás volt egy ausztrál folyóban

ÁLLAT
2021 január 14., 09:28

Több mint 50 év után történt újra cápatámadás az ausztráliai Perth folyójában, a Swanban csütörtökön.

A nyugat-ausztráliai nagyváros strandjain nem ritka, hogy a ragadozó emberre támad, ám a Swan-folyóban utoljára 1969-ben fordult elő ilyen.

Csütörtök reggel a folyóban úszott egy férfi a város Blackwall Reach nevű részén, amikor egy 2-3 méteres bikacápa támadt rá, a lábát harapta meg a hivatalos közlemény szerint.

„Rengeteg vért láttam a vízben. A harapás a comb felső részét érte. Elég nagy volt” - mondta el a Nine News helyi televíziónak egy kajakos, aki segített a sérült férfinak partja jutni.

Az ötvenes éveiben járó férfit súlyos sérüléssel vitték a Royal Perth kórházba, de az állapota stabil, közölte a mentők szóvivője a Reutersszal. A kórház egyelőre nem nyilatkozott.

Perth partjai a fehér cápák támadásairól híresek. Az elmúlt hetekben az egyre gyakrabban felbukkanó ragadozó halak miatt néhány strandot le is kellett zárni. A Fremantle kikötővárosnál az óceánba torkolló Swan-folyóban azonban ritkák a cápabalesetek, utoljára 1969-ben történt ilyen, cápához köthető halálozás pedig 1923-ban, akkor is egy úszó lábába harapott cápa.

Péntekig a közönség elől elzárták a folyónak azt a szakaszát, ahol a csütörtöki támadás történt, írta az illetékes minisztérium. (MTI)