Erdősítésre kapott uniós támogatást Tiborcz István

gazdaság
2021 január 14., 07:32

Erdősítésre kapott 215 millió forintnyi uniós támogatást Tiborcz István, a miniszterelnök veje, vette észre a 24.hu a kormányzati pályázati oldal nyilvántartásában.

A támogatás az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból ment, és vissza nem térítendő, ráadásul a teljes összeget finanszírozza, tehát Tiborcznak egy fitying önerővel sem kell beleszállnia.

A lap megkereste Tiborcz István irodáját, és a válaszából az derült ki, hogy valahol a közép-magyarországi régióban fog zajlani az erdősítés, ami által egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket. Elsősorban olyan területeken erdősítenek, amelyek erősen erodáltak, 12–17 százalékos lejtésűek, és amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan lennének alkalmasak.

Még azt is hozzáfűzték: „Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás.”