Gyorshajtás miatt függesztenék fel Járóka Lívia mentelmi jogát

Gyorshajtás miatt Járóka Lívia mentelmi jogának felfüggesztéséről tárgyal pénteken az Európai Parlament jogi bizottságának rendkívüli ülése, írja a Népszava.

A lapnak a belga hatóságok megerősítették, hogy „régebbi, már rendezés alatt lévő gyorshajtás” miatt kérték a mentelmi joga felfüggesztését. Járóka valószínűleg többször is elmulasztotta megfizetni a bírságot, ezért került az ügy a bíróságra.

A hatóságok még szeptemberben indítványozták Járóka Lívia mentelmi jogának felfüggesztését, ezután pedig az ügyről parlamenti jelentés készült, amit most a pénteki a zárt ülésen fognak megvitatni, de a mentelmi jog felfüggesztéséről leghamarabb csak tavasszal fognak dönteni. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.