Hetven kutya halála után visszahívtak egy állateledelt az USA-ban

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Kutyatápjai visszahívására kényszerült egy amerikai állateledelgyártó, a Midwestern Pet Foods, miután az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) tájékoztatása szerint "2021. január 11-ig több mint hetven állat elpusztult, és több mint nyolcvan megbetegedett" a gyártó Sportmix nevű termékének fogyasztásától.

A Midwestern Pet Foods a Sportmix nevű termékének visszahívását már decemberben bejelentette, amikor még csak 28 kutya haláláról tudtak. Most, hogy további halálesetekre derült fény, a cég más márkáira is kiterjesztették a visszahívást.

A területileg illetékes missouri agrárminisztérium vizsgálatai szerint a Midwestern Pet Foods termékei nagy mennyiségben tartalmazta aflatoxinokat. Az aflatoxin-mérgezés tünetei a hányás, a lomhaság és az étvágytalanság.

"Folytatjuk gyáraink és gyártási gyakorlatunk felülvizsgálatát az FDA-val együttműködve, hogy jobban szolgálhassuk vásárlóinkat, akik belénk fektették bizalmukat" - közölte a cég, amely azt is jelezte, hogy ezidáig még sose kényszerült visszahívni semmilyen termékét. (Via BBC)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!