Hetven kutya halála után visszahívtak egy állateledelt az USA-ban

ÁLLAT
2021 január 14., 14:16

Kutyatápjai visszahívására kényszerült egy amerikai állateledelgyártó, a Midwestern Pet Foods, miután az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) tájékoztatása szerint "2021. január 11-ig több mint hetven állat elpusztult, és több mint nyolcvan megbetegedett" a gyártó Sportmix nevű termékének fogyasztásától.

A Midwestern Pet Foods a Sportmix nevű termékének visszahívását már decemberben bejelentette, amikor még csak 28 kutya haláláról tudtak. Most, hogy további halálesetekre derült fény, a cég más márkáira is kiterjesztették a visszahívást.

A területileg illetékes missouri agrárminisztérium vizsgálatai szerint a Midwestern Pet Foods termékei nagy mennyiségben tartalmazta aflatoxinokat. Az aflatoxin-mérgezés tünetei a hányás, a lomhaság és az étvágytalanság.

"Folytatjuk gyáraink és gyártási gyakorlatunk felülvizsgálatát az FDA-val együttműködve, hogy jobban szolgálhassuk vásárlóinkat, akik belénk fektették bizalmukat" - közölte a cég, amely azt is jelezte, hogy ezidáig még sose kényszerült visszahívni semmilyen termékét. (Via BBC)