Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

Koronavírus: 11 ezer felett az áldozatok száma

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

118 újabb koronavírusos fertőzött haláláról számol be az operatív törzs jelentése, így az áldozatok száma összességében meghaladta a 11 ezret. Az elmúlt egy hétben a napi átlag 106: ahogy az ábrán látszik, az elmúlt hetekben enyhén csökkent ez a szám. 

A kórházban levő fertőzöttek száma ennél határozottabban csökken, az orvosok és ápolók is fellélegezhettek. A regisztrált fertőzöttek száma viszont múlt szombat óta most a lemagasabb (1926). A fertőzésszém mozgóátlaga az újévben emelkedésnek indult, de az elmúlt napokban valamelyest csökkent. A tesztek száma közel húszezerrel nőtt, az így számolt napi pozitív tesztarány közel 10 százalék.

 A lélegeztetőn levő covidosok száma öttel emelkedett az előző naphoz képest, de továbbra is a november elején látott szinten van. 

Ha azt nézzük, hogy az elmúlt egy hétben melyik megyében nőtt leginkább a fertőzöttek száma a megelőző egy héthez képest, továbbra is Komárom-Esztergom, Tolna és Somogy van az élen (növekedési faktor). 

Az elmúlt két hétben lakosságarányosan Tolnában találták a legtöbb fertőzöttet (százezer lakosra vetítve 468), utána következik Baranya (431) és Somogy (430). 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó