Koronavírus: 11 ezer felett az áldozatok száma

járvány
2021 január 14., 06:57

118 újabb koronavírusos fertőzött haláláról számol be az operatív törzs jelentése, így az áldozatok száma összességében meghaladta a 11 ezret. Az elmúlt egy hétben a napi átlag 106: ahogy az ábrán látszik, az elmúlt hetekben enyhén csökkent ez a szám.

link Forrás

A kórházban levő fertőzöttek száma ennél határozottabban csökken, az orvosok és ápolók is fellélegezhettek. A regisztrált fertőzöttek száma viszont múlt szombat óta most a lemagasabb (1926). A fertőzésszém mozgóátlaga az újévben emelkedésnek indult, de az elmúlt napokban valamelyest csökkent. A tesztek száma közel húszezerrel nőtt, az így számolt napi pozitív tesztarány közel 10 százalék.

link Forrás
link Forrás

A lélegeztetőn levő covidosok száma öttel emelkedett az előző naphoz képest, de továbbra is a november elején látott szinten van.

link Forrás

Ha azt nézzük, hogy az elmúlt egy hétben melyik megyében nőtt leginkább a fertőzöttek száma a megelőző egy héthez képest, továbbra is Komárom-Esztergom, Tolna és Somogy van az élen (növekedési faktor).

Az elmúlt két hétben lakosságarányosan Tolnában találták a legtöbb fertőzöttet (százezer lakosra vetítve 468), utána következik Baranya (431) és Somogy (430).

link Forrás