Japánban 16 százalékkal többen lettek öngyilkosok a koronavírus második hullámában

külföld
2021 január 16., 19:51

Japánban az öngyilkosságok száma 16 százalékkal nőtt a koronavírus második hullámának idején az egy évvel korábbi időszakhoz képest egy tanulmány szerint.

Az első hullámban még csökkent az öngyilkosok száma, február és június között 14 százalékkal esett vissza, de júliusról októberre már nőtt, különösen a nők és a gyerekek körében.

A tanulmány szerint a csökkenést olyan tényezők befolyásolták, mint az állami támogatások és a rövidebb munkaidő. A növekedést pedig az elhúzódó járványhelyzet okozta, ami elsősorban azokat az iparágakat támadta meg, ahol nők dolgoznak, akiket még a családon belüli erőszak is fokozottabban érintett. Ebből kifolyólag a női öngyilkosságok száma ötször nagyobb mértékben nőtt, mint a férfiaké. Tavalyhoz képest 37 százalékkal több nő vetett véget az életének.

A gyerekek között pedig 49 százalékkal többen lettek öngyilkosok, mint tavaly, amit a tanulmány az országos szintű iskolabezárásokkal magyaráz.Ha Ön is úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor hívja 116-123 és 0680810600 lelkisegély számot. (Guardian)