Koronavírus-számok Magyarországon 05.07.
Elhunytak + 106 Σ 28 403
Kórházban - 249 Σ 3 855
Fertőzöttek + 1 541 Σ 789 188
Tesztek + 18 647 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 50 835 Σ 4 203 873

Nyár végén, ősz elején olthatják be Szlovákiában azokat, akik nem tartoznak az elsődleges csoportokba

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Néhány hete még húsvét környékére ígérték, most már úgy tűnik, leghamarabb csak nyár végén, ősz elején kaphatnak védőoltást Szlovákiában azok, akik nem tartoznak az előnyben részesített csoportokba. Erről Marek Krajčí egészségügyi miniszter beszélt a parameter.sk cikke szerint.

Szlovákiában eddig közel 48 ezren kaptak oltást. 133500 vakcina érkezett az országba, 86 ezer még raktáron van, ezek egy részét nemsokára megkapják azok, akiket már beoltottak az első dózissal. 

A minisztérium szerint januárban 125 ezer embert tudnak beoltani, de ehhez gyorsítani kellene a jelenlegi tempón. Hétfőtől kerülnek sorra a szociális otthonok, majd a 75 év feletti nyugdíjasok és a 65 évnél idősebb krónikus betegek következnek. 

A létfontosságú infrastruktúrák dolgozói akkor kaphatnak oltást, ha felhasználatlan vakcinák maradnak, vagy valaki nem jelenik meg az időponton. De egyelőre nem világos, pontosan kik tartoznak ebbe a kategóriába.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.