206 embertől csaltak ki 20,8 millió forintot hamis hirdetésekkel

Több 444 videó?
Szeretném

20,8 millió forintot csalt ki hirdetéseken keresztül összesen 206 embertől egy férfi és két társa 2019 június és 2020 május között. A férfi ellen üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás miatt vádat emelt a Szombathelyi Járási Ügyészség.

A vád szerint a vádlott megállapodott két bűnsegédével, hogy mindketten saját nevükön bankszámlákat nyitnak, amelyre érkező, a bűncselekmények elkövetéséből származó összegeket felveszik, majd átadják a vádlottnak, amiért cserébe a számlára érkezett pénz mintegy 10%-át megtarthatják.

A vádlott ismeretlen személyek közreműködésével több internetes portálon adott fel hirdetéseket, melyekben kedvező áron eladásra kínált különböző használt árucikkeket, többek közt autót, mobilházat, kerti traktort, medencét, műszaki cikkeket, elektromos kézi szerszámokat.

A vádlott és ismeretlen társai a hirdetésre jelentkezőkkel telefonon keresztül megállapodtak, hogy miután a megvásárolni kívánt termék vételárát, illetve előlegét a megadott számlára utalják, a jóváírást követően a megrendelt árut megküldik.

A vádlott azonban nem küldte el megrendelt termékeket a vevőknek, a hirdetések pedig az utalások után elérhetetlenné váltak.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a más ügyben szabadságvesztését töltő, többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés, két bűnsegédével szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.