Lélegeztetőgépekre költötte az adománymilliókat a kecskeméti kórház

Két amerikai lélegeztetőgépre költötte a Duna Aszfalt 17 milliós adományát a kecskeméti kórház, számolt be az RTL Klub Híradója. Az intézmény úgy döntött a beszerzésről, hogy több ezer kínai eszköz áll a raktárakban: tavasszal több mint tizenhatezret vásárolt a kormány 300 milliárd forintért. Az RTL kérdésére a kórház elárulta, hogy ősszel 112 gépet kaptak a központi ellátmányból, a most átadott két új gép beszerzését még tavasszal kezdték meg.

A kormány 16 ezer kínai lélegezetőjéből november végéig alig ezret szállítottak ki a magyar kórházakba. Arra a kérdésre, hogy a többivel mi lesz, a Külügyminisztérium úgy válaszolt az RTL-nek, hogy 

az összeszerelés után az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz kerülnek, felhasználásukról a szakemberek döntenek majd.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.