Méhen belül fertőződött koronavírussal egy magzat Bulgáriában

Először igazoltak méhen belüli koronavírus fertőzést a járvány során. Egy bolgár újszülött antitestes vizsgálata mutatta ki, hogy édesanyjától kapta el a vírust, írja az MTI. A 28 éves várandós nő terhessége nyolcadik hónapjában fertőződött meg, köhögött és lázas volt. Két héttel a kiírt idő előtt végül fejlődési visszamaradás miatt császármetszést hajtottak végre, a kislány 2,75 kilogrammal és 46 centiméterrel jött világra. A nőgyógyász szerint 

"magzat kórképe, valamint az újszülött kislány szervezetében laborvizsgálatok során kimutatott antitestek megerősítette következtetésünket, hogy a gyermek a méhen belül fertőződött meg."

Mind a gyerek, mind az anyja jól van, már otthon vannak. A kislányon a következő napokban a további laborvizsgálatokat végeznek el antitestek kimutatására.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.