Váratlan: Vidnyánszky is osztályt kap az SZFE-n szeptembertől

oktatás
2021 január 19., 17:15

"A sajtóban megjelent, vélelmezett oktatói listák és különösen az új oktatókat lejáratni kívánó írások nem tántorítják el az egyetem vezetését az intézmény megújításának szándékától," olvasható a Színház- és Filmművészeti Egyetem azon közleményében, amiben bemutatták a 2021/2022-es tanévben induló képzés osztályfőnökeit. A tervek szerint az öt osztály a szokásos 10-15 fős létszámmal startol szeptemberben.

A színházrendező osztályt maga Vidnyánszky Attila, a prózai színész osztályt Szarvas József fogja vezetni.

A színészek gyakorlóhelye, mentorintézménye a Nemzeti Színház lesz. "A következő tanévekben induló színészosztályok hasonlóképpen egy-egy színházhoz fognak kötődni, olyanhoz, amely kész és képes a diákok gyakorlati képzőhelyévé válni," írják. A zenés színész osztály osztályfőnöke Kiss-B. Atilla a Budapesti Operettszínház főigazgatója lesz. A színházi rendezőasszisztenset Gábor Sylvie rendező, játékmester, a Magyar Állami Operaház rendezőasszisztense tereli majd. A közlemény azzal zárul, hogy

hamarosan a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet és a Németh Antal Drámaelméleti Intézet által gondozott képzések 2021/2022 tanévre vonatkozó osztályfőnökeinek és oktatóinak neveit is ismertetik.