Betört egy borsodi zsinagógába, de üres kézzel kellett távoznia, mert nem találta meg a lejárót

Több 444 videó?
Szeretném

Szerencsi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki tableteket próbált meg ellopni egy közeli zsinagógából. A férfi 2019-ben a Szerencs közeli településen lévő zsinagóga épületének egyik ablakpárkányára fellépett, majd az ablak üvegét betörte és bemászott a női karzatra, ahol értékeket keresett. 

Magához is vett két tabletet, de nem tudta hogyan juthat le a zsinagóga földszinti részébe, leugrani pedig nem mert, ezért inkább a tableteket hátrahagyva az ablakon keresztül, üres kézzel távozott. 

A járásbíróság a vádlottat lopás bűntettének kísérlete miatt két év fegyházbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott a büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és tettét megbánta. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően is többször volt már büntetve. A bíróság ítéletét az ügyészség, a vádlott és a védője is elfogadták, ezért az jogerős. (birosag.hu)