Elképesztő jelenetek az olasz szenátusban: a VAR döntötte el a szavazást

idióta rekordok
2021 január 20., 08:44

Az olasz parlament felsőháza kedden éjszaka ismét bebizonyította, hogy lehet szórakoztató a politika. Pedig a lehető legkomolyabb ügyről szavaztak: a Conte-kormány sorsáról.

A potenciálisan kormánybuktató szavazás közben - Giuseppe Conte kabinetje végül megmenekült - ki tudja, mi dolga akadhatott Alfonso Ciampolillo szenátornak, de az biztos, hogy a politikus két figyelmeztetésre sem jelent meg az ülésteremben, hogy aztán lényegében a szavazás zárópillanatában essen be oda.

Szavazni szeretett volna, de a levezető elnök jelezte neki, hogy sajnos lecsúszott a lehetőhetőségről. Ciampolillo azonban hevesen vitatta ezt, ami közben a levegőbe rajzolta a videóbírózás focipályákról ismert jelét, a Láthatatlan Téglalapot.

link Forrás

Casellati házelnök erre úgy reagált, mint egy igazi FIFA-játékvezető: tényleg megnézte a videófelvételt és hosszas mérlegelés, illetve a lassítások megtekintése után úgy döntött, hogy Ciampolillio még éppen időben csekkolt be, így megengedte neki, hogy leszavazzon.

Egy ember egész biztosan elégedetten nézte mindezt az ülésteremben: Adriano Galliani, a Milan focicsapatának korábbi vezérigazgatója, a VAR olaszországi bevezetésének lelkes híve, aki ma már a Monza másodosztályú csapatának vezetője, ugyanis szintén szenátor.

(via Gazetta del Sud)