Elképesztő jelenetek az olasz szenátusban: a VAR döntötte el a szavazást

Az olasz parlament felsőháza kedden éjszaka ismét bebizonyította, hogy lehet szórakoztató a politika. Pedig a lehető legkomolyabb ügyről szavaztak: a Conte-kormány sorsáról.

A potenciálisan kormánybuktató szavazás közben - Giuseppe Conte kabinetje végül megmenekült - ki tudja, mi dolga akadhatott Alfonso Ciampolillo szenátornak, de az biztos, hogy a politikus két figyelmeztetésre sem jelent meg az ülésteremben, hogy aztán lényegében a szavazás zárópillanatában essen be oda.

Szavazni szeretett volna, de a levezető elnök jelezte neki, hogy sajnos lecsúszott a lehetőhetőségről. Ciampolillo azonban hevesen vitatta ezt, ami közben a levegőbe rajzolta a videóbírózás focipályákról ismert jelét, a Láthatatlan Téglalapot. 

Casellati házelnök erre úgy reagált, mint egy igazi FIFA-játékvezető: tényleg megnézte a videófelvételt és hosszas mérlegelés, illetve a lassítások megtekintése után úgy döntött, hogy Ciampolillio még éppen időben csekkolt be, így megengedte neki, hogy leszavazzon.

Egy ember egész biztosan elégedetten nézte mindezt az ülésteremben: Adriano Galliani, a Milan focicsapatának korábbi vezérigazgatója, a VAR olaszországi bevezetésének lelkes híve, aki ma már a Monza másodosztályú csapatának vezetője, ugyanis szintén szenátor.

(via Gazetta del Sud)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.