Melania Trump lett minden idők legkevésbé népszerű first ladyje

Melania Trump 2020. január 20-án úgy hagyja el a Fehér Házat, hogy előtte megkapta a létező legrosszabb népszerűségi adatokat, amit first lady valaha kaphatott. Mármint azóta, hogy készítenek felméréseket ilyen témában is.

Az Egyesült Államokban a first ladyt általában mindenki imádja, a CNN cikke szerint elég nehéz nem népszerűnek lenni egy ilyen pozicióban, de Melania Trumpnak sikerült: a felmérés szerint a megkérdezettek 47 százaléka nem kedveli Melania Trumpot, 42 százaléka kedveli, a maradék 12 százalék pedig nem tudott dönteni. 

Az ilyen népszerűsági felmérések készítése óta – és Trump előtt – a first ladyk átlagos népszerűsége elérte a 71 százalékot, ami mellett mindössze 21 százalék mondta azt, hogy nem kedveli az aktuális first ladyt. 

Hasonlóan alacsony, de a mostaninál még mindig magasabb számokat Hillary Clinton tudott produkálni first ladyként. Távozásakor őt a válaszadók 52 százaléka szerette, és 39 százalék mondta azt, hogy nem.

(CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.