Pakisztán nukleáris robbanófej hordozására képes ballisztikus rakétát tesztelt

Pakisztán nukleáris robbanófej hordozására képes nagy hatótávolságú ballisztikus rakétát tesztelt. A pakisztáni hadsereg közleménye szerint „Pakisztán sikeres repülési tesztet hajtott végre a Sahín-III felszíni ballisztikus rakétával, aminek a hatótávolsága 2750 km”.

A hadsereg szerint a rakéta az Arab-tengerbe csapódott be, és a kísérlet célja a harceszköz különböző tervezési és műszaki jellemzőinek felmérése volt.

A Sahín 1A kilövése 2015. december 15-én.Fotó: ISPR/AFP

Pakisztán és regionális riválisa, India is rendelkezik nukleáris fegyverekkel. A két atomhatalom utoljára 1998 májusában végzett próbarobbantásokat alig pár nap eltéréssel. A két dél-ázsiai ország azóta folyamatosan növeli a nukleáris és rakétaarzenálját.

India és Pakisztán három háborút is vívott egymással, amióta 1947-ben felszabadultak a brit gyarmati uralom alól. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.