"Visszatérünk", búcsúzott Donald Trump

külföld
2021 január 20., 14:27
Donald Trump már nem elnök, január 20-án szállt fel utoljára az elnöki különgépre, hogy nejével Floridába távozzon. A mostani eljárásban legfeljebb attól tilthatják el, hogy a jövőben közhivatalt viseljen. De nem fogják, mert nincs elég republikánus szenátor, aki szembe merne fordulni a bukott elnökkel.
photo_camera Donald és Melania Trump utolsó útjára indul az elnöki különgépen. Fotó: POOL/AFP

Donald Trump üvöltő diszkósláger-válogatásra érkezett az Andrews támaszpontra, ahol az elnöki helikopterről maroknyi híve és családtagjai ünneplése közepette átszáll az elnöki különgépre, hogy elhagyja Washingtont, és Floridába repüljön. 150 éve ő az első elnök, aki nem lesz jelen utódja beiktatásán. "Én is szeretlek titeket" - üdvözölte az őt "Szeretünk, szeretünk!" kántálással üdvözlő szűk kört, majd köszönetet mondott nekik az elmúlt négy évért.

"Sok mindent elértünk" - mondta, majd azzal adta át a szót nejének, hogy Melania "annyira népszerű, annyira népszerű", bár pont ma jött ki a felmérés, amely szerint ő a közvélemény-kutatások kezdete óta a legnépszerütlenebb first lady. Melania köszönetmondása után Trump még visszavette a szót, hogy "gyönyörű veteránokról" beszéljen, és elhencegjen a foglalkoztatási számokkal, amelyek "nagyon jók lennének", ha nem lett volna koronavírusjárvány. Ez utóbbiról is megemlékezett, alaposan megdicsérte magát azért, hogy lett vakcina.

Magát a koronavírust "Kína vírusnak" nevezte, és még hozzátette, hogy "mind tudjuk, honnan jött".

"Örökké küzdeni fogok értetek. Figyelni fogok, hallgatni fogok" - mondta, majd váratlanul sok sikert kívánt a következő kormánynak. Igaz, aztán egyből azt is hozzátette, hogy "szerintem sikeresek voltak, mert nagyon jó alapokat hagyunk nekik".

"Ez most egy viszlát. Szeretünk titeket, és valamilyen formában vissza fogunk jönni. Legyen jó életetek, nemsoká találkozunk" - mondta, majd köszönetet mondott alelnökének és "a törvényhozásnak, legalábbis egy részének". Majd a Village People YMCA-jének dallamaira elvonult. Kampánygyűléseit is rendre így zárta, most azonban tartogatott még egy csavart:

link Forrás

amikor az elnöki különgép kigurult a támaszpont futópályájára, és nekilendült a felszállásnak, a hangszórókból már Frank Sinatra slágere, a My Way üvöltött, aminél aligha van találóbb zenei aláfestés Donald Trump elnökségének és politikai karrierjének leírására.