Trump szállodái és kaszinói is nagyot buktak a koronavírus miatt

Most, hogy Donald Trump újra visszatért a privát szférába, talán többet fog megint foglalkozni a nevét viselő szállodáival és kaszinóival. Itt viszont rögtön rossz hírek fogadják: a Trump szállodák és kaszinók bevétele is nagyon megcsappant a koronavírus miatt. 

A Bloomberg összeállítása szerint Trump Washington DC-ben lévő szállodája - amelyet nem sokkal elnöksége előtt vásárolt, de egy ideje már inkább eladna - a január 20-án beadott beszámolója szerint 2020-ban 15,1 millió dollár bevételt hozott, közel 25 millióval kevesebbet, mint egy évvel korábban. A vegasi kaszinóinak bevételei 23,3 millió dollárról 9 millióra estek, a Miamiban lévő golfpályája 33 millióval kevesebbet hozott, mint egy évvel korábban és a Nagy-Britanniában és Írországban lévő golfpályáinak bevételei is a kétharmadukkal estek vissza. 

Trump összes jövedelme a beszámoló szerint valahol 273 és 308 millió dollár között van, míg például 2017-ben 528,9 millió dollár volt. Trump ingatlan vagyona ennél persze több, nagyjából 1,3 és 1,7 milliárd dollár között van, ennél pontosabban nem lehet tudni, mert a szövetségi hatóságok nem adnak pontos vagyonbecslést. A most már volt elnök összvagyona nagyjából 2,5 milliárd dollár, félmilliárddal kevesebb, mint elnöki beiktatása előtt. 

Azért nem minden Trump biznisznek ment rosszul tavaly, a floridai Mar-A-Lago club például, ahová Trump Washingtonból visszavonult, a járvány ellenére 24,2 milliós bevételt hozott, közel 3 millióval többet, mint egy évvel korábban. Az online kereskedelem is többet hozott Trumpnak, 1,9 millió dollár jött be online vásárlásból a 2019-es 930,9 ezer után. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.