Trump szállodái és kaszinói is nagyot buktak a koronavírus miatt

gazdaság
2021 január 21., 10:19

Most, hogy Donald Trump újra visszatért a privát szférába, talán többet fog megint foglalkozni a nevét viselő szállodáival és kaszinóival. Itt viszont rögtön rossz hírek fogadják: a Trump szállodák és kaszinók bevétele is nagyon megcsappant a koronavírus miatt.

A Bloomberg összeállítása szerint Trump Washington DC-ben lévő szállodája - amelyet nem sokkal elnöksége előtt vásárolt, de egy ideje már inkább eladna - a január 20-án beadott beszámolója szerint 2020-ban 15,1 millió dollár bevételt hozott, közel 25 millióval kevesebbet, mint egy évvel korábban. A vegasi kaszinóinak bevételei 23,3 millió dollárról 9 millióra estek, a Miamiban lévő golfpályája 33 millióval kevesebbet hozott, mint egy évvel korábban és a Nagy-Britanniában és Írországban lévő golfpályáinak bevételei is a kétharmadukkal estek vissza.

Trump összes jövedelme a beszámoló szerint valahol 273 és 308 millió dollár között van, míg például 2017-ben 528,9 millió dollár volt. Trump ingatlan vagyona ennél persze több, nagyjából 1,3 és 1,7 milliárd dollár között van, ennél pontosabban nem lehet tudni, mert a szövetségi hatóságok nem adnak pontos vagyonbecslést. A most már volt elnök összvagyona nagyjából 2,5 milliárd dollár, félmilliárddal kevesebb, mint elnöki beiktatása előtt.

Azért nem minden Trump biznisznek ment rosszul tavaly, a floridai Mar-A-Lago club például, ahová Trump Washingtonból visszavonult, a járvány ellenére 24,2 milliós bevételt hozott, közel 3 millióval többet, mint egy évvel korábban. Az online kereskedelem is többet hozott Trumpnak, 1,9 millió dollár jött be online vásárlásból a 2019-es 930,9 ezer után.