Az adófizetők tarthatják fent az adófizetők pénzéből épített szombathelyi stadiont

magyar foci
2021 január 23., 07:10

A járványhelyzet közepén, a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az a kormányhatározat, ami szerint

a Haladás Sportkomplexum üzemeltetését átveszi a szombathelyi önkormányzattól az állam, és a Nemzeti Sportközpontokhoz kerül a feladat.

A 2017-ben átadott 8903 ülőhelyes aréna 15,6 milliárd forintjába került az adófizetőknek. A stadion a magyar foci egyik nagy sikertörténete:

  • eredetileg 8 milliárdra tervezték, végül 15 milliárd lett,
  • a kivitelezést a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Záév végezte,
  • a nyitómeccsen Mészáros eszéki csapata avatta a Mészáros Lőrinc veje vezette klub új otthonát,
  • aminek üzemeltetését senki sem vállalta, egészen a mostani kormányhatározatig.

Hogy pontosan mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek a szombathelyi stadion fenntartása, még nem tudni, de az elmúlt két évben 300-300 millió forinttal támogatta a létesítményüzemeltetést az állam.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.