Hollik szót kért: A vakcinának nincs ideológiája

járvány
2021 január 23., 14:17

„A vakcinának nincsen ideológiája, politikai nézete, a vakcinának csak megbízhatósága és hatékonysága van”

- osztotta meg gondolatait a Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton, a Facebookon közzétett videójában.

Hollik azért állt kamera elé szombaton, hogy elmondja: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában bejelentette, a magyar hatóságok által engedélyezett, Oroszországban gyártott vakcina szállítása megindulhat Magyarországra, és ez jó.

link Forrás

Hollik szerint egyre több uniós ország számára válik világossá, hogy „a brüsszeli vakcinabeszerzés megbukott”, az uniós országok vezetői egyre élesebben kritizálják az oltóanyag-beszerzés akadozását. Ezt szerinte jól példázza, hogy a németek is támogatják az orosz vakcina engedélyeztetését.

Egy ellenfél van csupán: a baloldal, amely szerinte ebből is ideológiai kérdést gyárt, és támadja a szakhatóságokat, hangulatot és bizonytalanságot kelt, halálkampányt folytat, szégyellje magát.

Hollik szerint azoltóanyagok megbízhatóságát és hatékonyságát a magyar szakemberek szigorúan ellenőrzik.

(Erre csak Moszkvában kerülhetett sor, legalábbis a Népszava szerint Magyarországon el sem kezdték a magyar hatóságok az orosz vakcina klinikai vizsgálatát, az engedélyt az orosz dokumentáció alapján adták ki, a december végén leszállított 6000 adag Szputynik V ampulla fagyasztóban áll.)

A magyar baloldal szégyellje magát, tette ki a pontot mondandója végére a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hogy Hollik, aki amúgy már átesett a fertőzésen, beoltatja-e magát a Szputnyikkal, arról nem ejtett szót.