Letartóztatták a ferencvárosi emberölés két gyanúsítottját

január 23., szombat 13:43
Rendõrök a fõváros IX. kerületében, ahol megszúrtak egy 19 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette 2021. január 20-án Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a két fiatal férfinak a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy 19 éves fiatalembert a IX. kerületben - adta hírül az MTI szombaton a Fővárosi Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.

A bíróság a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelte el a kényszerintézkedést. A döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést nyújtottak be.

A hatóságok szerda este adtak hírt arról, hogy a IX. kerületben megszúrtak egy 19 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. A feltételezett elkövetőt a kiérkező rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták.

Az áldozat egy Telepy utcai társasház előtt egy korábbi vitás ügy miatt keveredett szóváltásba az elkövetőkkel, a 20 éves B. Jánossal és a 21 éves K. Antallal. A vita során a 19 éves férfi elővett egy gumilövedékes fegyvert, és több lövést adott le B. Jánosra és társára, majd bemenekült egy társasházba.

A két férfi követte őt a lépcsőházba, ahol B. János egy késsel megszúrta, majd majd többször megrúgta és megütötte az áldozatot.

Az elkövetők elmenekültek, de a rendőrség a közelben elfogta őket.